Concert: Ode aan de 100-jarige ijsvereniging

do 17 okt 2024
Nostalgisch concert voor en over de 100-jarige ijsvereniging ‘Voorwaarts’ Sleen

Op 1 november dit jaar bestaat IJsvereniging ‘Voorwaarts’ in Sleen 100 jaar!
Zodra er ijs ligt genieten velen volop van de prachtige ijsbaan aan ’t Eng in Sleen en de gezellige ijstent met de warme kachel. Het hele jaar zijn de bestuursleden en baancommissieleden druk met het opknappen en prepareren van de baan en ‘De Tent’. Maar ook buiten de schaatsperiodes gebeurt er van alles. Van fietsvierdaagse tot skeelertocht en van klaverjastoernooi tot winterwandeling. De mannen van de ijsclub zitten nooit stil. Ze gaan al 100 jaar voorwaarts! 

Nostalgisch concert
Voor Crescendo een mooie gelegenheid om een indrukwekkende ode te brengen aan de jarige ijsvereniging. Dat doet het harmonieorkest in de vorm van een nostalgisch concert ondersteund met winterse beelden en verhalen over de ijsbaan en over 100 jaar schaatsen in Sleen. Er wordt daarbij flink geput uit het lijvige jubileumboek dat op 2 november 2024 verschijnt. Het orkest speelt ‘typische ijsbaanmuziek’: zwierige walsen en vrolijke polka’s. Het repertoire bevat daarnaast ook meer eigentijdse muziek met een winters karakter. 
Iedereen wordt door Crescendo van harte uitgenodigd voor deze bijzondere voorstelling, maar vooral natuurlijk de vele leden van de jubilerende ijsvereniging. Er is geen entree, de bezoekers wordt de gelegenheid geboden een vrije gift te doen. 
Het concert wordt gehouden in MFC De Brink die hiervoor geheel in stijl van de avond wordt ingericht. 
Wanneer: Zaterdag 16 november 204
Tijd: Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Entree: vrije gift
Terug

757433 bezoekers (1245819 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress