André Sijpkes: ervaren hulpje - De Vlinderprinses

ma 12 aug 2024
Van 3 t/m 8 september 2024 wordt op een prachtige plek aan de rand van Zweeloo het muziektheaterspektakel "De Vlinderprinses" opgevoerd. Voor dit muziekspektakel zijn meerdere inwoners van Noord- Sleen actief als zanger/acteur/vrijwilliger. Lees verder voor een leuk interview van André Sijpkes. Meer informatie en kaartverkoop kijk op de website https://www.vlinderprinses.nl 
 
Op 5 december is André Sijpkes uit Noord-Sleen HulpSinterklaas, maar begin september in De Vlinderprinses het hulpje van archeoloog prof. H.E. van Steenis

Op pakjesavond is André Sijpkes in zijn rol als HulpSinterklaas al meer dan een kwart eeuw een graag geziene gast, maar ook in het muziektheaterspektakel De Vlinderprinses is de 64-jarige inwoner van Noord-Sleen als acteur, zanger en lid van de commissie Horeca een welkome verschijning.

Begin december slaat hij als goedheiligman het grote boek weer open. Op de keukentafel in zijn woonkamer ligt eerst nog een ander script te wachten, dat van De Vlinderprinses. De herinneringen aan zijn optreden in De Toorn van Thunaer in 2019 liggen nog vers in het geheugen. "Daar kijk ik met ontzettend veel plezier op terug en heeft al mijn verwachtingen overtroffen.”

Geen enkele bijrol in De Vlinderprinses volledig plat

In het opnieuw zeer goed geschreven scenario van Harm Dijkstra blijkt geen enkele bijrol in De Vlinderprinses volledig plat. Alleen dat al maakt het muziektheaterspektakel tot een fascinerend schouwspel. De bijrol die Sijpkes vertolkt geeft bovendien voldoende ruimte voor tegenspel en een komische noot. "In De Toorn van Thunaer moest ik als adjudant Rosbaord de harde en doortrapte kant van het personage voor het voetlicht brengen. Dit keer heb ik als assistent van de archeoloog een volstrekte andere rol te vervullen. Ik ben een zeer secuur mannetje, die zich werkelijk door niemand laat opjagen. Dat past meer bij mijn persoon dan die van de doortrapte adjudant… ”, lacht Sijpkes.

Eerste bedrijf zanger, tweede bedrijf hulpje

"De Vlinderprinses is na Heb Lief en Leef, Op de Vleugels van de Wind en de Toorn van Thunaer al weer de vierde musical van Harm Dijkstra waar ik met ontzettend veel plezier mijn medewerking aan zal verlenen”, zegt de acteur, die ook al bijna dertig jaar aan het zangkoor Pur Sang in Sleen verbonden is.

Sijpkes, in het dagelijks leven werkzaam als dieetkok in het Scheperziekenhuis in Emmen, hoopt dat er ook in de toekomst nog weer een nieuw muziektheaterspektakel op zijn pad mag komen, ”want het blijft een unieke ervaring.”

Terug

757437 bezoekers (1245823 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress